Over mijzelf

Beginnende depressie en overspannen. Dat was de conclusie die de dokters hadden over mij vorig jaar. 28 jaar, vrouwelijk, twee jonge kindjes, een voltijdse job en twee keer avondlessen grafische vormgeving. Echt tijd voor mijzelf was er niet meer. Na een korte opname in het ziekenhuis kwam ik tot de volgende beslissing: ik moest mijn tijd drastisch gaan herstructureren. De avondlessen vallen weg. Ik werk voorlopig part time en de kindjes zijn overdag bij de schoonouders of op school/in de crèche. Ondanks de nodige boodschappen en het huis kuisen, kreeg ik eindelijk terug ademruimte.

Maar het belangrijkste moest nog komen: hoe leer ik mijzelf iets te geven. Waar ik normaal gezien alleen maar geef aan anderen, was ik mijzelf volledig uit het oog verloren. Waar geniet ik het meest van? De antwoorden kwamen vrij snel: creatief zijn, de natuur, koken, … Ik moest alleen nog leren mijzelf daartoe aanzetten, het mijzelf leren gunnen.

Deze blog is een oefening voor mij. Mijn eerste idee was om elke dag voor een heel jaar iets frappants te fotograferen in onze tuin. Dat hield ik dus 60 dagen vol… Poging twee is iets minder enthousiast en hopelijk iets haalbaarder voor mij: de blog op mijn eigen gemak voortzetten, zonder schuldgevoelens wanneer ik eens een dagje oversla.