Dier, Insect, wesp

De franse veldwesp

Je hebt wespen en je hebt wespen. De één drinkt al eens graag een teugje mee van je limonade, de ander stelt zich sneller tevreden met een insectje of nectar. Een wesp die tot die laatste soort hoort, is de Franse Veldwesp.

Deze Franse veldwesp lust wel eens een insect. Wegwezen, soldaatje!

Wat vooral bij deze franse veldwespen opvalt, is hun oranje voelsprieten. Ze hebben een eerder slank en afgeplat lijf in vergelijking met de gewone wesp. Hun lichaamslengte is 12 tot 18mm. Pas op, het is niet omdat ze niet op zoetigheid afkomt, dat ze niet kan steken. Jaag deze wesp dus vooral niet op.

Vooraanzicht van de franse veldwesp

De Franse veldwesp maakt net als de gewone wesp een nest van papier en behoort daardoor ook tot de papierwespen.  maar zij doet het zonder omranding. Daardoor zie je ze veel beter zitten. De wespen op deze foto’s zijn allemaal vrouwtjes. Mannetjes hebben namelijk gekrulde antennes. De franse veldwesp heeft een duidelijk patroon op haar rugsegmenten dat haar duidelijk doet verschillen van andere wespen.

Leave a Reply