wants

Wants 10-daagse: de donswants

Wanneer je door het gras loopt, springen veel insecten omhoog, maar voor sommigen moet je echt stilzitten en de planten even bestuderen op beweging. Zo kwam ik deze kleine donswants tegen. Het beestje is ongeveer een halve centimeter groot.

Er bestaan meerdere soorten donswantsen, maar eerst je moet je weten welke de waardplant is. Deze zat op een bloem, dus daar gaat die tactiek. Met de kleur geraak ik ook niet veel verder omdat mannetjes van deze soorten veelal bruin zijn. Het enige dat me mss kan helpen is het patroon op de poten, maar voorlopig ben ik er nog niet uit. Wie mij kan helpen, kan altijd even een comment nalaten. Sowieso staan deze diertjes bekend om hun gouden, schubachtige haartjes op hun schilden. De donswantsen variëren in kleuren zoals rood, bruin, zwart en oranje. Ze leven voornamelijk van plantensappen of het occasionele insect.

Leave a Reply