Dier, Insect, vlinder

Bruin-gele nachtvlinder

Vorige week moest ik vroeg opstaan om mijn trein te halen. Terwijl ik zat te eten, zag ik echter een mot op ons keukenraam zitten. Niets kon mij verhinderen van een stoel mee naar buiten te nemen en deze Gestreepte Goudspanner te aanschouwen.

De gestreepte goudspanner is een nachtvlinder die nauwelijks door licht aangetroffen wordt

Deze nachtvlinder is gemakkelijk op naam te brengen met z’n opvallende patroon: bruine strepen afgewisseld met dunne witte strepen en bruine kringen, allemaal op een oranje onderkleur. De vlinder vliegt van half mei tot eind augustus in een of twee generaties en wordt zo’n 2,5 cm groot. Een verschil met andere nachtvlinders is dat deze niet op licht afkomt.

De exemplaren die je nu ziet, overleven de winter niet. De gestreepte goudspanner overwintert als rups van augustus tot juni.

Leave a Reply