Dier, Insect, vlinder

Zwart oranje vlinder

Deze hoeft nauwelijks een introductie. Het is de Atalanta en komt veelvuldig voor in elke tuin met bloemen. Hij wordt ook wel admiraalvlinder of nummervlinder genoemd.

De atalanta is een trekvlinder

De atalanta heeft donkerbruine vleugels met aan de buitenkant een oranje bandiet zwarte vlekjes erin. De voorvleugels hebben in het midden een oranje band en aan de punten witte vlekken. De eitjes legt de vlinder op brandnetels, dat is hun waardplant.

De atalanta is een trekvogel die in de winter in het zuiden van Europa voorkomt en in het voorjaar naar onze contreien komt. Hier komt hij voor tussen mei en oktober. Volgens Wikipedia doen ze er 5 weken over om van Finland naar de Middellandse Zee te vliegen.

De buitenkant van de vleugels van de atalanta zorgt mee voor camouflage op bomen

Leave a Reply