Bloem, plant

Voorjaarsbloemen in mijn tuin

Met de nakende lente begint de natuur langzaam aan wakker te worden. Hier en daar zie je al een insect vliegen en het onkruid begint weer te groeien in de bloemenperken. Maar kijk, de mini-narcissen en krokusjes zorgen toch voor wat kleur in deze grijze regendagen.

Saffraan wordt gemaakt van de stampers van een bepaalde krokussoort, de Crocus sativus L, de saffraankrokus

Ik heb geen idee welke krokussoort ik geplant heb, maar na een paar maand van enkel wat groene blaadjes gezien te hebben, staan vandaag voor de eerste keer de bloemen open. Ook de mini-narcissen staan al een paar dagen open.

Deze dwergnarcissen hebben meerdere bloemen per bol

 

Ze komen in verschillende geeltinten voor, maar die van mij zijn felgeel

Naast deze twee geplante bloemen, beginnen er in het grasveld ook weer wat bloemen tevoorschijn te komen. Zo zie ik onder andere madeliefjes en vogelmuur.

Vogelmuur is een van de eerste onkruidbloemen die bloeien in mijn tuin

Leave a Reply