kever

Klein, klein kevertje

Veel insecten zijn zodanig klein dat ze haast niet opgemerkt worden. Ze leven stilletjes in het gras of op de planten. En soms passeert er eentje dat besluit te landen op je t-shirt. Dat deed deze Smalle Schorssnuitkever. Het beestje is niet groter dan een paar millimeter, maar met een macrolens erop gericht, blijkt hij een mooi schild te hebben.

Smalle Schorssnuitkever

Om je een idee te geven van de ‘grootte’ van de smalle schorssnuitkever, hier zit hij op het stokje van een ijsje.

Veel informatie omtrent dit kevertje is er niet te vinden. Wel dat het tot de snuitkevers behoort, net als deze lissnuitkever. De smalle schorssnuitkever houdt zich echter schuil in bomen. Als larve bevindt hij zich tussen de schors en het hout van de boom waar hij zich letterlijk een weg eet. Als volwassen dier gebruikt hij zijn perfect gevormde snuit om sap uit de bomen te zuigen.

Diezelfde smalle schorssnuitkever op de rand van datzelfde ijsstokje.

Met het blote oog zijn de groefjes en putjes op zijn schilden nauwelijks te onderscheiden. Ook lijkt hij op het eerste gezicht zwart, maar eigenlijk heeft hij een donkerbruine, blinkende kleur.

Leave a Reply