Dier, Insect, kever

Een haantje in het gras

Ik rij maar heel zelden mijn gras af. Het gevolg is dat er ontzettend veel bloemen staan en er tal van insecten op afkomen. Ook het lange gras heeft zo zijn voordelen. Ontmoet het grasgoudhaantje, deze kever had zich een plekje gevonden tussen de grashalmen aan de zijkant van de tuin.

Grasgoudhaantje

Deze kever is gemakkelijk te herkennen aan zijn groene, metaalachtige dekschild en roodbruine halsschild en poten. Groot zijn ze niet, maar 5 mm. Het grasgoudhaantje is net als het rozemarijngoudhaantje lid van de familie van de bladhaantjes, een keversoort die leeft van plantaardig materiaal.

2 Comments

 1. Rogier

  5 januari 2017 at 08:45

  Mooie gedetailleerde foto’s. Hoe heb je die gevonden als hij maar 5mm groot is?

  1. Het Wilde Leven

   6 januari 2017 at 11:34

   Met mijn neus in het gras zitten turen. 😉

Leave a Reply