Insect, vlieg

Vlieg met gespikkelde ogen

Wat ik ontdekt heb via deze blog, is dat vliegen diverser zijn dan dat ik eerst dacht. Geloof me, toen ik met deze blog startte, dacht ik een goede kennis van insecten te hebben. Amai, zat ik er even naast. Daarom fotografeer ik dus ook vliegen. Deze Weidevlekoog is een voorbeeld van een vlieg die je niet zomaar in je keuken tegenkomt.

Weidevlekoog

De weidevlekoog heeft als opvallend kenmerk kromme achterpoten

De weidevlekoog is een volledig zwarte zweefvlieg met op het borststuk weinig opvallende, grijze strepen. Ze komt voornamelijk voor in nattere gebieden zoals rond sloten en gebieden met veel bloemen, en dat tussen april en september.

Weidevlekoog

De weidevlekoog heeft lichtgrijze strepen, hier is het begin van de strepen te zien

Leave a Reply