Insect, vlinder

Witte vlinder met zwarte aders

Op het eerste zicht lijkt het een koolwitje, dat is toch wat ik dacht. Maar zoals wel vaker blijkt, zat ik ernaast. De vlinder behoort wel tot dezelfde familie Witjes, maar de opvallende, zwarte lijnen op de vleugels maken het wel zeker een Klein Geaderd Witje.

Klein Geaderd Witje

Het klein geaderd witje overwinterd aan rups hangend aan een boom of steen

Deze vlinder heeft één stip op de vleugel, wat het een mannetje maakt. Een vrouwtje heeft namelijk twee stippen. Ze komen vooral voor in vochtige gebieden zoals moerassen en bosranden, maar ook gewoon in de tuin. Misschien niet toevallig dat ik deze langs de vijver tegenkwam. Ze verkiezen ook eerder een natuurlijke habitat boven een door de mensen volgebouwd gebied Het klein geaderd witje komt voor tussen midden april en midden oktober in verschillende generaties.

Leave a Reply