Bloem, plant

bruine klaver met gele bloem

Het is groen en elk steeltje heeft drie hartvormige blaadjes. Klaver, right? Niet dus. Want vanaf het eerste gele bloemetje tevoorschijn kwam, wist ik dat dit niet de standaard klaver was. De bloemen van de alomgekende klavers zijn of wit, of paars. Na een kleine zoektocht op het grote web, kwam ik uit op gehoorde klaverzuring.

Gehoornde Klaverzuring

Blaadjes als van de klaver, alleen wat bruiner van kleur en dieper ingesneden

Net als gewone klavers weet deze gehoornde klaverzuring hoe zich te verspreiden. Ik vind ze alom in mijn perkje en ze beperken is geen simpele opgave. Ze komen steeds opnieuw tevoorschijn. Tijdens de bloei krijgt dit plantje doosvruchten die bij de minste wind openspringen en de zaadjes in het rond strooien.

klaver bloem

Dit is de witte bloem van het klavertje zoals ze meestal in ons gras groeit

De bloem van de gehoornde klaverzuring is geel en heeft 5 kroonbladeren. Enkel wanneer ze volle zon krijgen, opent ze haar blaadjes.

Leave a Reply