Dier, Insect, vlinder

Vlinders galore

Zonlicht? Check. Bloemen? Check. Vlinders en bijen present? Check. Ze zijn er dol op en massaal van de partij, ook al is het vlinder- en bijenseizoen nog maar pas begonnen. Zo kwam ook deze gehakkelde aurelia op bezoek.

Gehakkelde Aurelia

Deze vlinder heeft spijtig genoeg al wat afgezien. Zijn bovenvleugels zijn een stuk afgebroken.

De vlinder lijkt wel een beetje op een kleine vos, alleen ontbreken de witte stippen. De vleugels van de gehakkelde aurelia zijn volledig oranje met zwarte stippen en omranding. De achtervleugel heeft ook een klein ‘staartje’, een uitsteeksel aan de onderkant van de vleugel.

Gehakkelde Aurelia

Hier zien je duidelijk het kleine ‘staartje’ aan de onderkant van de achtervleugels

De gehakkelde aurelia vliegt rond tussen maart en oktober en is vooral te vinden bij brandnetels, hop en wilg. Ze leeft van nectar van bloemen, en vocht uit planten en mest. Als rups is de soort moeilijk te spotten, omdat ze lijkt op een vogelstrontje.

Leave a Reply