Bloem, plant

Bloem met witte blaadjes

Vanuit de verte lijkt deze plant misschien op een groot uitgevallen madeliefje, maar het is kamille. Opvallend is dat er veel minder witte blaadjes zijn en dat het gele kopje er bovenuit steekt. Dat kopje is eigenlijk een verzameling van buisbloempjes.

Kamille kent meerdere medische toepassingen, zoals bij spanningen en als ontstekingsremmer

Deze echte kamille bloeit van mei tot september, wordt zo’n 40cm hoog en heeft een sterke geur. Grond die pas bewerkt is, zoals pas aangelegde tuinen of bermen, heeft veel kans van kamille te doen ontkiemen. Verder komt de plant voor op open, vochtige tot droge, betreden of omgewerkte grond.

Kamille heeft heel fijne blaadjes, bijna zoals een naaldboom

Kamille is een kruid dat medische doeleinden kent. Haar olie werkt als ontstekingsremmer en de gedroogde plant doet dienst in thee als mondspoelmiddel. Het helpt ook als zachte rustbrenger bij spanningen in het lichaam.

Leave a Reply