Dier, Insect, vlinder

Klein blauw vlindertje

Het boomblauwtje is maar een dikke centimeter groot, maar door haar felblauwe vleugels wist ze direct mijn aandacht te trekken. Het is zeker geen schuw vlindertje. Ik kon het tot zeker 10cm benaderen om foto’s te trekken.

Boomblauwtje

Het boomblauwtje is maar zo’n 14mm groot

Met aan de binnenkant blauw en de buitenkant blauwgrijs met stippen, is dit vlindertje gemakkelijk te identificeren. Helaas kon ik het diertje alleen met gesloten vleugels fotograferen. Aan de rand van de binnenkant van de vleugels zit ook een zwarte band. Een dikke band wijst op een vrouwtje, een smalle band op een mannetje.

Boomblauwtje

Het boomblauwtje komt vaak niet lager dan 50cm van de grond voor

Op een jaar tijd kunnen er twee tot drie generaties boomblauwtjes vliegen. De eerste vlinders kan je vinden vanaf eind maart. Dat bewijst ook deze foto die genomen is op 3 april. Verder komen ze zowat overal voor waar veel groen te vinden is: bossen, parken; tuinen en agrarisch gebied.

Leave a Reply