merel, vogel

Een nest vol honger en groei

Veel hoop op een goed onderwerp had ik niet vandaag. De tuin leek zo stil. Enkel de kruisspinnetjes zijn hun webben geduldig in mijn weg aan het weven. Met een laatste sprankje hoop ging ik naar het duizendblad. Onderweg stopte ik. Getsjilp trok mijn aandacht, en nog wel heel dichtbij. Een merel had haar nest gebouwd in de bomen tussen de buren en ons.

De merel voedt haar kuikens

De merel voedt haar kuikens

Om maar te zeggen, elke dag heeft verrassingen in zich. Zelfs wanneer je ze het minst verwacht.

Ik had de merel al wel vaker in onze tuin gezien, maar nooit had ik verwacht dat het om een nest ging. Laat staan vlak voor ons raam, op letterlijk nog geen paar meter van waar ik ontbijt en naar buiten kijk. Fantastisch gewoon.

Een goede foto heb ik niet. Allereerst had ik de verkeerde lens op mijn apparaat zitten, en ten tweede zit het nest ook behoorlijk goed verborgen tussen de bladeren. De kleintjes zag ik wel hun bek uitsteken tijdens het voederen, maar die waren te snel weggedoken toen ik de foto’s nam.

Geen kleine merels te zien, wel de moeder

Geen kleine merels in het nest te zien, wel de moeder

Wordt zeker vervolgd!

Leave a Reply