Bloem, plant

roze trossen bloemen

Ik zag ze het eerst in het programma Springwatch op BBC2. Prachtige kleuren, hoge planten, tot zeker een meter, en veel bloemen. Ideaal ook om hommels aan te trekken, zo heb ik gemerkt.

Vingerhoedskruid

Vingerhoedskruid met een eerste bloem

Het is een kleine maand geleden dat ik ze opnieuw gepland heb. Daarna begonnen ze stilletjes aan te groeien, maar het duurde tot deze week eer ik de eerste bloem zag verschijnen. Ze nemen hun tijd. Zo gaat dat in de natuur. Je kan het niet haasten. Zij bepalen het. Maar dat vind ik juist het mooie eraan.

IMG_4997

Vingerhoedskruid met een paar beginnende bloemknoppen

Een tweetal jaar geleden had ik ze al eens gepland. Ze hadden zich toen behoorlijk uitgespreid en datzelfde jaar kwamen er nog een aantal bij door het eerder gevormde zaad. Vorig jaar kwamen ze uit zichzelf terug. Dit jaar niet meer. Toen ben ik maar naar de winkel geweest en heb me vijf plantjes vingerhoedskruid gekocht.

Ik neem die plant omdat ze zo’n mooie trossen bloemen heeft en omdat ze zo goed hommels weet aan te trekken. Vanaf dat de bloemen beter beginnen door te komen, doe ik een update hierover.

Leave a Reply