spin

Fluogele spin

warm weer betekent voor mij zo snel mogelijk van de zon genieten. En hoe kan dat beter met een glaasje limonade, wat druifjes en met een tijdschrift op een stoel onder de parasol. Maar met het plaatsen van de parasol was mijn aandacht al snel afgeleid naar het kruipende, knalgele beestje er bovenop: de gewone kameleonspin.

IMG_5037

Gewone kameleonspin

het hoefde niet veel opzoekingswerk om de naam te weten te komen. De kleur spreekt voor zich, de grote voorpoten zijn duidelijk herkenbaar en het bolle achterstuk met vier putjes van het lichaam laat geen twijfel bestaan. Ze behoort toe tot de familie van de krabspinnen. Aan de grootte te zien, zal het een wijfje geweest zijn.

IMG_5042

Gewone kameleonspin op mijn parasol

Ze komt vooral op bloemen voor waar ze gecamoufleerd haar prooi afwacht. Ze past haar kleur aan van geel naar wit en omgekeerd, afhangend van haar omgeving. Dat mijn parasol geel is, verklaart misschien waarom de spin daar te vinden was.

Het is een prachtexemplaar. Eentje dat ik nog niet eerder had gezien.

2 Comments

  1. Anoniem

    19 juni 2015 at 12:44

    Aha! Daar is m’n tennisbal gebleven!

Leave a Reply